טיפים לצילום בסמארטפון
מעטים הדברים שהתמכרנו אליהם בשנים האחרונות יותר מצילום תמונות בסמארטפון – בשביל הרשתות החברתיות, בשביל אלבום התמונות, או סתם בשביל הכיף. אנחנו מתעדים את עצמנו יום-יום ושעה-שעה באמצעות המצלמה בסמארטפון. אצלנו בלופה מאמינים שאם בכל מקרה אנחנו עסוקים כל היום בצילום – אז שכבר יצא יפה! ביקשנו מהצלם ירון בן חורין לחשוב על כמה טיפים שיעזרו לנו להעלות את הרמה ולצלם תמונות איכותיות, מקצועיות ומרגשות.
אז קבלו את הטיפים שלנו לצילום בסמארטפון
הטיפ הכי קצר והכי חשוב – נקו את העדשה!
שום תמונה מוצלחת לא תצא מעדשה מלוכלכת. מומלץ לנקות לפני הצילום עם מטלית שאינה לחה/ קצה של בגד ללא סיבים.
אור
התאורה האידיאלית לצילום תמונות של אנשים היא באור יום לא ישיר – למשל, בצל או ליד חלון. זאת מכיוון שאור שמש ישיר, או תאורה מלאכותית של בית הם בדרך כלל לא מחמיאים ומקשים על הצילום. אור שמש ישיר יוצר צלליות לא יפות, כשבאופן טיפוסי אנחנו נרצה להעמיד את נושא התמונה תחת אור אחיד ומחמיא. אור בית חלש מידי לצילום ללא ציוד מקצועי, ומצריך יציבות מלאה של הצלם והמצולם.
חיתוך (Crop)
בחירת החיתוך הנכון לתמונה היא אומנות בפני עצמה, כזו שצלמים יכולים לדון בה שעות. לא נלאה אתכם בכל התורה כולה אך כן חשוב להקפיד על חוק אחד פשוט – בתמונות גוף יש לחתוך את התמונה מעל הברך או מתחת לכפות הרגליים. לא מומלץ לחתוך את המצולם בתחום שבין הברכיים לכפות הרגליים. זה פשוט לא נעים בעין.
מרחק
נכון, לפעמים האאוטפיט המהמם ממש לוכד את תשומת הלב שלנו ואנחנו מתפתים לתפוס את כולו בתמונה אחת אבל חשוב לא לצלם יותר מידי תמונות של גוף מלא, אלא גם תמונות מהמותניים ומעלה. הפנים הן האישיות שלנו, וזה משהו שהרבה יותר קשה לתעד בתמונות גוף מלא המרוחקות מנושא הצילום.
זווית
צילום באופן כללי, כמו גם צילום בסמארטפון, מחייב רגישות לזווית התמונה. כל הטיה של הטלפון משפיעה משמעותית על נראות התמונה. תמונות המצולמות מזווית גבוהה (עם המצלמה לכיוון מטה) יקטינו את המצולם ויגרמו לכך שהראש יראה גדול לעומת הרגליים. צילום מלמטה, יגדיל ויעצים את נושא הצילום. ירון מסביר שהוא מעדיף לצלם אנשים בצורה נייטרלית – שזה אומר ישר ממול, או לעיתים עם זווית קצת עליונה בכדי לפצות על העיוות של המצלמה.
רקע
אל תשכחו, מלבד האור – גם לרקע השפעה ניכרת על נראות התמונה. בדרך כלל אין לנו שליטה על איך שהאדם אותו אנחנו מצלמים נראה, אך נוכל (וגם נרצה) למצוא רקע מחמיא שיבליט אותו. איך עושים זאת? נבחר לצלם בכיוון שבו הרקע מבליט את המצולם. למשל, אם מצד אחד של נושא התמונה יש מגרש חניה צפוף ובצד השני קיר צבעוני – לכו על הקיר הצבעוני. חפשו סביבכם רקע שמנוגד לצבעי הבגדים (למשל קיר כהה כנגד לבוש בהיר), ובכלל – שימו לב מה קורה ברקע. ודאו שאין שום דבר שגונב את תשומת הלב מהנושא שלכם. וכמו תמיד, שימו לב גם לאור כשאתם מחליפים זוויות צילום: אם המצולם בצל ומאחוריו אור חזק – הצילום ייצא כהה מדי.
עומק שדה
כמעט בכל הסמארטפונים החדשים ישנה אפשרות לטשטש את הרקע, ובכך ליצור אפקט של עומק שדה 'רדוד' כמו במצלמות מקצועיות. אם הרקע שלכם עסוק מידי או שסתם בא לכם שנושא התמונה יבלוט יותר, העבירו את המצלמה למצב פורטרט (דיוקן) באייפון, או מיקוד חי בסמסונג, ועימדו כמטר וחצי מנושא הצילום. גם הרקע צריך להיות מרוחק מהמצולם. המצלמה תטשטש את הרקע באופן אוטומטי.
רגעים
משפט ידוע בצילום: "Moments, not poses". במילים אחרות, נסו לתפוס יותר מהרגעים הטבעיים, ופחות את הפוזות. למה? צילום טבעי ואנושי תמיד נראה טוב יותר ומקנה לתמונה נופך של מזכרת מיוחדת.
העמדה
אנחנו נוהגים לחשוב שהנושא החשוב ביותר צריך להיות באמצע ובאמת, זו הנטייה הטבעית של רובנו – להעמיד את האדם במרכז התמונה. אבל למעשה, חלק מהיופי בצילום הוא העיסוק בקומפוזיציה והניסיון למצוא העמדות מעניינות או מקוריות לנושא הצילום. העמדה היא גורם חשוב ביצירת אסתטיקה מיוחדת בתמונה. נסו למקם נושאי צילום במקומות שונים בתוך מסגרת התמונה; נסו לחלק את התמונה לשלישים; שלבו אלמנטים בצורה מעניינת ואל תפחדו לחתוך נושאים. מבחינה זו, אין הבדל בין צילום תמונות בנייד לצילום 'מקצועי': המוח האנושי אוהב גירויים, ואנחנו הצלמים יכולים לגרום לצופה להרגיש אחרת.
צלמו הרבה
לא להתקמצן! צלמו הרבה אופציות, ותלחצו על הכפתור כמה שיותר. ככל שנצלם יותר, כך נתפוס יותר רגעים יפים וטבעיים. צילמתם את נושא התמונה מזווית נייטרלית? עכשיו צלמו מלמטה, מרחוק, מקרוב, מקמו אותו במקום אחר במסגרת התמונה. אל תחששו מלצלם יותר מדי, לא ייגמר לכם ה'פילם' 😉
ועכשיו מה עושים עם כל התמונות היפות האלו? קודם כל, שומרים ומגבים אותן כך שנוכל לחזור אליהן בכל רגע, לחצו כאן להסבר איך עושים זאת.
אינה נתמכת במחשבי Mac, גם אם מותקנת על Mac סביבת Windows • דרישות המערכת להתקנת התוכנה: מערכת הפעלה: Win 8 / Win 10
• מעבד פנטיום III ומעלה • 3GB RAM זיכרון פנימי •