גיבוי תמונות
שירות גיבוי תמונות בגוגל ב-Google Photos, מאפשר לנו לגבות את כל התמונות והסרטונים מהסמארטפון ומהמחשב בחשבון אחד מרכזי. כנראה שזו אינה הפעם הראשונה שאתם נתקלים בשם, ואם כן – אז מזל שהגעתם לכאן. ריכזנו כאן עבורכם את כל המידע הרלוונטי על שירות google photos, יחד עם כמה טיפים שיקלו עליכם את השימוש בשירות הגיבוי ואחסון תמונות. כך, שגם אם חלילה הטלפון ייגנב, או ישבוק חיים לפתע, התמונות שלנו לא ייעלמו יחד איתו ונוכל לגשת אליהן מכל מכשיר. כן, ככה זה – בחיים דווקא יש פתרונות קסם.
(בונוס: לאחר גיבוי התמונות ב-Google Photos, כלי העיצוב של לופה יודעים לגשת ישירות לשם ולבחור את התמונות האהובות ביותר לאלבום)
הגדרת גיבוי תמונות בענן ב- Google Photos
גיבוי תמונות בענן של Google Photos מתבצע באופן אוטומטי ככל שהגדרנו זאת מראש בטלפון. תהליך גיבוי התמונות מתבצע כשהסמארטפון מחובר לרשת ה-WIFI בלבד, על מנת שלא 'לזלול' את חבילת הגלישה הסלולרית שלכם (ניתן גם לבחור שהגיבוי יתבצע על החיבור לרשת הסלולרית, אך אפשרות זו פחות מומלצת).
להפעלת השירות יש להוריד את אפליקציית Google Photos מחנות האפליקציות. לאחר הורדת האפליקציה יש להתחבר לחשבון. בתחתית התפריט שייפתח ישנה לשונית 'הגדרות Photos'. לחצו עליה, ולאחר מכן על הלשונית הראשונה – 'גיבוי'. במסך שנפתח תוכלו להפעיל או להפסיק את הגיבוי האוטומטי.
כמו כן, תוכלו לבחור אילו תיקיות תרצו שהאפליקציה תגבה באופן אוטומטי – ואילו לא. כך למשל, ניתן לגבות את תיקיית התמונות, הסרטונים והתמונות שנשלחו בוואטסאפ. לעומת זאת – את תיקיית צילומי המסך או התמונות שהורדו מהפייסבוק, אולי עדיף לא לגבות. נסביר: Google מציעה 15 ג'יגה בייט של אחסון חינמי (נכון למועד כתיבת מאמר זה) לכל השירותים גם יחד (מייל, דרייב), והם אכן נפח מכובד לאחסון, אבל אולי כדאי לנהוג בחסכנות מסוימת ולגבות רק את התיקיות הרלוונטיות שמא שטח האחסון יתמלא.
עוד בנושא ניצול מיטבי של נפח אחסון התמונות בענן: Google מאפשרת לנו לבחור את הגודל (רזולוציה) של התמונה שתגובה בענן. זה בסדר לגבות את התמונות בגודל 'גדול' (כפי ש-Google מגדירים זאת), ולא ב'גודל מלא', כדי להימנע מניצול התכנית החינמית בשלב מוקדם. תמונות מקוריות שיגובו כ'גדולות', יהיו מספיק איכותיות בשביל האלבומים שתדפיסו בלופה. טיפ למיטיבי לכת: יש אפשרות גם לשתף חשבון עם קרוב משפחה על מנת שלא לחסוך נפח אחסון (החשבון של כל אחד עדיין נשאר אישי, אבל ניתן לחלוק את חבילת הגיבוי).
לשינוי גודל התמונה המגובה חזרו לתפריט ההגדרות, לאחר מכן לחצו על 'גיבוי' ואז – 'רזולוציית הגיבוי'. שם תוכלו לבחור בין גיבוי 'באיכות המקורית' או 'דחיסת פריטים'.
חיים קלים
עכשיו כשאנחנו רגועים (כי כל התמונות שלנו מגובות ושמורות בענן), אפשר ליהנות משאר הפיצ'רים שמציעה האפליקציה. זוכרים שרק לפני כמה רגעים נאלצתם לנבור בעשרות אלפי תמונות רק בשביל למצוא את התמונה ההיא מהטיול בגולן? קלי קלות. ב-Google Photos ניתן לחפש במאגר התמונות לפי האדם המופיע בתמונה (האפליקציה מקבצת תמונות על ידי שימוש בבינה מלאכותית לזיהוי פנים), לפי המקום בו צולמה התמונה ואפילו בחיפוש חופשי לפי מילות מפתח (למשל, 'חולצה כתומה' או 'מילקשייק'). פה אפשר לגשת לעוד מידע על סידור ומיון התמונות.
Google Photos מציעה גם אפשרות למחוק מהמכשיר, בבת אחת, את התמונות שגובו על מנת לפנות שטח אחסון בטלפון. בנוסף, האפליקציה מציעה מגוון כלים לעריכה ולעיצוב התמונות, כמו גם אפשרות לשיפור אוטומטי. ולקינוח, האפליקציה יוצרת במיוחד עבורכם קולאז'ים, גיפים (GIFs) ואוספים המתבססים על אוסף התמונות שלכם.
זהו, עכשיו אנחנו מצוידים בכל הידע הדרוש כדי לגבות את התמונות שלנו, לערוך ולארגן אותן. מעכשיו, חסל סדר גלילה ב'גלריה' של הטלפון. ניתן פשוט להקליד שם, מקום או טקסט חופשי ולגשת לתמונות שחיפשנו. אנחנו בטוחים שהדבר יקל מאוד בעבודה על אלבום התמונות הבא. אגב, כבר הזכרנו שהאפליקציה של לופה יודעת לגשת ישירות לתמונות המסודרות ב-Google Photos?
גיבוי תמונות – האותיות הקטנות
חשוב לציין, ישנן מספר מגבלות על מאפייני התמונות והסרטונים הניתנות לגיבוי ב- Google Photos. לא ניתן לגבות תמונות השוקלות יותר מ-200 MB או תמונות בעלות רזולוציה גבוהה מ-150 MP. כמו כן, סוגי הקבצים הניתנים לגיבוי באפליקציה הם JPG, HEIC, PNG, WEBP, GIF וקבצי RAW מסוימים. אם הנתונים האלה לא מוכרים לכם – הרשו לנו להרגיע אתכם: התמונות שאנחנו מצלמים בסמארטפון לא מתקרבות ל-200MB. מה שכן, לא ניתן לגבות סרטונים השוקלים מעל 10GB (אם צולמו בטלפון – אלו צריכים להיות סרטונים ארוכים במיוחד) או תמונות ברזולוציה הקטנה מ-256X256.
אינה נתמכת במחשבי Mac, גם אם מותקנת על Mac סביבת Windows • דרישות המערכת להתקנת התוכנה: מערכת הפעלה: Win 8 / Win 10
• מעבד פנטיום III ומעלה • 3GB RAM זיכרון פנימי •